Underhållstekniker, Västerås

Quant är världsledande inom industriellt underhåll. I över 30 år har vi förverkligat den fulla potentialen av underhåll för våra kunder. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda – våra medarbetare gör skillnad! Vi brinner för underhåll och är stolta över att se vi uppnår våra kunders mål på det mest professionella sättet.

Nordic Capital förvärvade ABB Full Service från ABB-koncernen i slutet av 2014, då hela verksamheten flyttades över till det nya bolaget under namnet Quant. I dag har vi fler än 2500 medarbetare världen över.

I rollen som underhållstekniker får du genomföra löpande arbete för akut- och förebyggande underhåll hos vår kund ABB Machines i Västerås. Det finns idag tre tekniker och två underhållsingenjörer på plats med blandade åldrar som arbetar tätt tillsammans och som värdesätter en god stämning i gruppen.

Hos oss får du möjligheten att utvecklas i din roll som tekniker genom att arbeta i en produktion med både CNC-styrda maskiner, robotar och motordrifter. Inom Quant finns goda utvecklingsmöjligheter, där den här rollen har möjlighet att avancera till underhållsingenjör i framtiden.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som underhållstekniker innebär bland annat att bedriva förebyggande och avhjälpande underhåll på industrimaskiner och mekanisk utrustning.

I arbetet kommer du att hantera felsökningar och reparationer av maskiner samt förbättra och anpassa arbetsmetoder efter nuvarande produktionsteknik. Quant arbetar nära kunden i det dagliga arbetet och i rollen kommer du att ha nära kontakt med produktionspersonalen.

Du kommer också att ansvara för planering och genomförande av underhållsarbetet tillsammans med produktionsteamet/-ledningen samt vara behjälplig i beställningar till olika arbetsorder/projekt. I din roll kommer du även att ha kundkontakt med externa företag

Arbetet bedrivs i nuläget på dagtid, där även beredskap ingår i tjänsten.

Personliga egenskaper

Då arbetet till stor del innebär att felsöka vid haverier eller produktionsstopp är det viktigt att du har en god förmåga att lösa uppkomna problem. Du arbetar ofta mot en förväntad tid för uppstart, vilket kräver att du är stresstålig.

Som underhållstekniker jobbar du nära kunden samt i en mindre grupp av kollegor och vi ser därför att du är kundorienterad och bra på att samarbeta. Du trivs med att ta egna initiativ och komma med förslag på lösningar för att ständigt förbättra arbetssätt och maskinparken.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad underhållstekniker, utbildning inom industrielektronik eller motsvarande erfarenhet. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet inom arbetet samt goda datorkunskaper där du har arbetat i något underhållssystem, meriterande med Maint Master. Har du goda kunskaper inom automation och ritningsläsning eller utbildning inom området ser vi detta som meriterande för tjänsten.

Mejla din ansökan bestående av CV och personligt brev till se-job@quantservice.com. Ange referens ”Underhållstekniker Västerås” i din ansökan. Vi behandlar ansökningar löpande under ansökningstiden och ber dig därför att skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 maj 2020.