Lönespecialist, Ludvika

Quant är världsledande inom industriellt underhåll. I över 30 år har vi förverkligat den fulla potentialen av underhåll för våra kunder. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda – våra medarbetare gör skillnad! Vi brinner för underhåll och är stolta över att se hur vi uppnår våra kunders mål på det mest professionella sättet.

Nordic Capital förvärvade ABB Full Service från ABB-koncernen i slutet av 2014, då hela verksamheten flyttades över till det nya bolaget under namnet Quant. I dag har vi 2300 medarbetare världen över.

Då verksamheten har haft löneprocessen outsourcad en länge period satsar vi på att förstärka med egna HR-resurser. Därför söker vi nu en lönespecialist till vår site i Ludvika. Är du en lagspelare som gillar utmaningar och förändringar? Vill du bidra med ditt engagemang och dina kunskaper för att utveckla en löneavdelning i världsklass? Sök då tjänsten redan idag och var med och utveckla din roll hos oss!

Arbetsuppgifter

Som lönespecialist har du en central roll i verksamheten där du har flertalet kontaktytor med olika avdelningar och funktioner. Du är ett naturligt stöd för medarbetare och chefer i dagliga verksamhetsfrågor som berör bland annat lön, pension, semester, traktamenten och mycket mer! Hos oss får du möjligheten att arbeta brett inom löneprocessen. Du kommer hantera löner för ca 250 anställda i Sverige inom olika kollektivavtalsområden. I rollen kommer du att rapportera till HR-chef.

Dina arbetsuppgifter innebär att:

– Kontrollera tidrapporter inför varje lönekörning i systemet Agda Visma

– Utföra löneadministrativa uppgifter såsom registrering av anställningar, löneunderlag, frånvaro, reseräkningar, intyg

– Göra arbetsrättsliga tolkningar i olika kollektivavtal

– Kontinuerligt utveckla och digitalisera löneprocessen

– Vara kontaktperson för diverse myndigheter och institut såsom Försäkringskassan, skatteverket och statistiska centralbyrån

– Upprätta och ta fram statistik och rapporter till chefer och controlleravdelning

– Kontroll och beräkning av sjukfrånvaro, förmåner och pension

Kvalifikationer

Du har ekonomisk utbildning på som lägst gymnasienivå, för yrkesområdet relevant yrkeshögskoleutbildning eller motsvarande kunskaper, samt flerårig erfarenhet av löneadministration. Du har goda systemkunskaper, meriterande med Agda Visma som verksamheten använder. Mycket god vana att tolka och förstå kollektivavtal för tjänstemän och kollektivanställda. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i privat verksamhet med flera kollektivavtalsområden.

Personliga egenskaper

Du har en mycket god analytisk förmåga och är genuint intresserad av att arbeta med siffror, statistik och uppföljningar. Du gillar att ta ansvar och är van att driva egna frågor, samt motiveras av att arbeta med effektiviseringar och förbättringar. Samtidigt är du noggrann, strukturerad och metodisk. Vidare tror vi att du är engagerad i ditt arbete, relationsskapande, serviceinriktad och tycker om att ha kontakt med andra människor.

Mejla din ansökan bestående av CV och personligt brev till se-job@quantservice.com. Ange referens ”Lönespecialist Ludvika” i din ansökan. Vi behandlar ansökningar löpande under ansökningstiden och ber dig därför att skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 maj 2020.